Najwyżej oceniona na świecie rzeźba lodowa

 W dniach 18-19 stycznia odbył się Lodziarski Puchar  Świata " Coppa del Mondo della Gelateria 2014".

III miejsce reprezentacji Polski w składzie: Paweł Małecki, Mariusz Buritta, Michał Doroszkiewicz, Maciej Pięta (pracownik naszej cukierni) oraz Aleksandra Sowa- to naljepszy wynik w dotychczasowej hisorii polskiego cukiernictwa. 
To nie jedyny sukces Polaków.
Maciej Pięta "wykuł"  najlepszą rzeźbę lodową, za którą otrzymał specjalne wyróżnienie. 

Tak powstawała najlepsza rzeźba lodowa... 

Reprezentacja Polski - Maciej Pięta pierwszy z prawej


 Kolejny sukces na Expo Sweet 2013 !

 W dniach 19 - 21.02.2013r w Warszawie odbyła się V edycja największych w Polsce targów branży cukierniczo - lodziarskiej Expo Sweet 2013, podczas których reprezentowali naszą cukiernię : Ryszard Wawrzyniak i Maciej Pięta.

W ramach targów odbyły się konkursy branży lodziarskiej i cukierniczej, w tym m.in. Konkurs na Tort Okolicznościowy- nagrodę przyznaje publiczność zwiedzająca targi oraz Mistrzostwa Polski Cukiernków.  
W Konkursie na Tort Okolicznościowy publiczność przyznała pracy naszych cukierników- Tort York- II miejsce. 
W Mistrzostwach Polski Cukierników, w którym tematem przewodnim było hasło " Woda- źródłem życia" nasi cukiernicy zdobyli  również II miejsce .

 Nasz medalowy piesek York