W dniach 18-19 stycznia odbył się Lodziarski Puchar Świata " Coppa del Mondo della Gelateria 2014".
III miejsce reprezentacji Polski w składzie: Paweł Małecki, Mariusz Buritta, Michał Doroszkiewicz, Maciej Pięta (pracownik naszej cukierni) oraz Aleksandra Sowa- to naljepszy wynik w dotychczasowej hisorii polskiego cukiernictwa.
To nie jedyny sukces Polaków.
Maciej Pięta "wykuł" najlepszą rzeźbę lodową, za którą otrzymał specjalne wyróżnienie.
Tak powstawała najlepsza rzeźba lodowa...
Reprezentacja Polski - Maciej Pięta pierwszy z prawej
Kolejny sukces na Expo Sweet 2013 !
W dniach 19 - 21.02.2013r w Warszawie odbyła się V edycja największych w Polsce targów branży cukierniczo - lodziarskiej Expo Sweet 2013, podczas których reprezentowali naszą cukiernię : Ryszard Wawrzyniak i Maciej Pięta.
W ramach targów odbyły się konkursy branży lodziarskiej i cukierniczej, w tym m.in. Konkurs na Tort Okolicznościowy- nagrodę przyznaje publiczność zwiedzająca targi oraz Mistrzostwa Polski Cukiernków.
W Konkursie na Tort Okolicznościowy publiczność przyznała pracy naszych cukierników- Tort York- II miejsce.
W Mistrzostwach Polski Cukierników, w którym tematem przewodnim było hasło " Woda- źródłem życia" nasi cukiernicy zdobyli również II miejsce .